Information

Rekommenderas för dig som önskar komma ner till de ljusare nyanserna på skalan. En skonsam tandblekning ger 2-9 nyanser ljusare tänder. Genomsnittspersonen (som ej röker eller snusar/konsumerar stora mängder kaffe/rödvin) ligger på nyans 20-30 på en 40 graders skala. Det är därför naturligt att du kan behöva göra en eller flera kurbehandlingar för att uppnå just ditt önskade resultat. Eftersom vår tandblekning är så skonsam mot tänder & tandkött kan du göra behandlingar med så med täta intervall som 48h.

Är tandblekning farligt?
Tandblekning med ICONIC SMILE är helt ofarligt. Vi har valt att arbeta med ett av dem bästa märkena på marknaden som följer Svensk och Europeisk lag. Produkterna följer även läkemedelsverket regler då tandblekningsgelen ej innehåller väteperoxid i sig utan endast frisätter <0,1% väteperoxid. Gelen är dessutom PH neutral och är därför skonsam mot emaljen.

När skall man inte bleka sina tänder?
Om du behandlas för rotfyllning eller har hål i tänderna rekommenderas först en avslutad behandling hos tandläkare. Vid graviditet, amning och kemoterapi finns det ingen dokumenterad risk, men man bör följa försiktighetsprincipen. Vi avböjer att bleka tänderna på personer under 18 år.

Hur länge håller tandblekningen?
Tandblekningens hållbarhet är individuell och påverkas av dryckesvanor, matvanor och munhygien. Vi har en fantastisk hållbarhet på 7-12 månader.

Vad bör man tänka på innan en tandblekning?
Vissa tänder är svårare än andra att bleka. I dessa fall kan fler än en behandling behövas för att uppnå DITT önskade resultat. Extra behandlingar är inte kostnadsfria. Var noga med att du har rena och nyborstade tänder när du kommer för att få en tandblekning.